Vaststellingsovereenkomst

Vaststellingsovereenkomst na ontbinding arbeidsovereenkomst

Gepubliceerd op 26 oktober 2015

In een recente uitspraak van Rechtbank Midden-Nederland stond een ontbinding van een arbeidsovereenkomst centraal.

De werkgever vraagt op basis van een redelijke grond ontbinding van de overeenkomst tussen werkgever en werknemer. De reden voor dit verzoek is volgens de werkgever dat de arbeidsrelatie verstoord is. Er is namelijk een verschil in inzicht over de werkzaamheden die bij de functie van de werknemer horen.

Verstoorde arbeidsrelatie

De werknemer kan niet ontkennen dat er sprake is van een verschil in inzicht en een verstoorde arbeidsrelatie. Er is gezocht naar een andere functie binnen het bedrijf, maar deze is niet gevonden.

Arbeidsovereenkomst ontbonden

De Kantonrechter is van mening dat er daadwerkelijk sprake is van een verstoorde arbeidsrelatie. Dit is een redelijke grond voor ontbinding van de arbeidsovereenkomst via de rechter, ook in het nieuwe ontslagrecht. De rechter bepaalt daarom dat de arbeidsovereenkomst ontbonden mag worden, en wel op de datum waarop de arbeidsovereenkomst bij een normale opzegging zou zijn geëindigd.

Billijke vergoeding

Kenmerkend bij het verzoek van de werkgever is dat de werkgever geen transitievergoeding aanbiedt. Ook de werknemer maakt in zijn verweerschrift geen aanspraak op een vergoeding. De kantonrechter ontbindt de arbeidsovereenkomst daarom zonder aan de werknemer ten laste van de werkgever een vergoeding toe te kennen.

Wel wijst de kantonrechter partijen ambtshalve op de mogelijkheid om in een beëindigingsovereenkomst of vaststellingsovereenkomst nadere afspraken te maken omtrent toekenning van een billijke vergoeding aan de werknemer.

Advocaat ontslagrecht

Meer weten over ontslagroutes en een vaststellingsovereenkomst in het nieuwe ontslagrecht? Neem contact op met een ervaren arbeidsrecht advocaat van Advocatenkantoor Van Ruyven.

Rechtbank Midden-Nederland, 30 juli 2015, ECLI:NL:RBMNE:2015:5760; AR-Updates.nl 2015-0715 en Prg. 2015/227

Vraag om advies »


Deel dit artikel

Recente berichten