Kapper ontslagrecht

Persoonlijke omstandigheden toch van invloed op ontslagvergoeding

Gepubliceerd op 12 juli 2017

Uit een recente uitspraak van de Hoge Raad blijkt dat een ontslagen werknemer een hogere ontslagvergoeding mag eisen dan dat nu in de wet staat.

Situatie

De werknemer in kwestie was kapster bij een kapperszaak in Bunschoten Spakenburg. De kapperszaak werd overgenomen en na 25 jaar in dienst te zijn geweest werd de kapster door de nieuwe eigenaren ontslagen.

De kantonrechter oordeelde dat de werkgever de kapster zonder goede reden heeft ontslagen en dat werknemer naast een transitievergoeding recht heeft op een ontslagvergoeding van 4.000 euro. Het Hof achtte de vergoeding van 4.000 euro in hoger beroep gerechtvaardigd.

De kapster eiste echter een billijke vergoeding van 60.000 euro van haar werkgever. Dat bedrag is berekend op basis van haar inkomen, namelijk het inkomen dat zij in de kapperszaak verdiende en tot haar pensioen misloopt. Wegens de lage vergoeding die door de rechter is toegezegd en door het Hof is gerechtvaardigd ging de advocaat van de kapster in cassatie bij de Hoge Raad.

Uitspraak Hoge Raad

De Hoge Raad heeft op 30 juni geoordeeld dat een schadevergoeding van een paar duizend euro niet (altijd) genoeg is om de werkgever te bestraffen.

Ook heeft de Hoge Raad aangegeven dat het Hof in haar uitspraak geen rekening heeft gehouden met de persoonlijke omstandigheden van de ontslagen werknemer bij het bepalen van de schadevergoeding.

De kapster mag nu alsnog het bedrag eisen. Rechtbank Den Bosch bepaalt binnenkort of de kapster ook daadwerkelijk de vergoeding krijgt die ze eist.

Reactie FNV

Naar aanleiding van deze uitspraak berichtte het FNV op 7 juli dat persoonlijke omstandigheden soms weer meetellen bij je ontslagvergoeding.

Vicevoorzitter Patijn: “Ontslag is enorm ingrijpend voor mensen en het is terecht dat werknemers fatsoenlijk worden gecompenseerd als de werkgever ernstig verwijtbaar gedrag kan worden aangerekend. Zeker als je ouder bent liggen de banen niet voor het oprapen.”

Individuele rechtvaardigheid

De advocaat van de kapster, Stefan Sagel, stelt in de Volkskrant dat “individuele rechtvaardigheid terug is in het ontslagrecht”.

In deze zaak heeft de Hoge Raad inderdaad een deel van de versobering van de ontslagvergoeding ongedaan gemaakt met het oordeel dat persoonlijke omstandigheden in sommige gevallen meetellen bij de bepaling van de billijke ontslagvergoeding.

Dit betreft echter een enkele uitspraak. Om te stellen dat de individuele rechtvaardigheid terug is in het ontslagrecht is wat ons betreft voorbarig.

Ontslagrecht advocaat

Wil je meer informatie over ontslag op staande voet of ontslag in het algemeen? Neem dan contact op met een ervaren ontslagrecht advocaat van Advocatenkantoor Van Ruyven.

Hoge Raad, 30-06-2017, ECLI:NL:HR:2017:1187


Deel dit artikel

Recente berichten