Huurrecht

Een huurovereenkomst van een woonruimte of bedrijfsruimte is een belangrijk contract. Het wordt door zowel huurder als verhuurder ondertekend.

Een aantal zaken in een huurovereenkomst is wettelijk vastgelegd in het huurrecht. Zo mag de huurder niet zomaar uit zijn of haar woning worden gezet.

Gaat u een huurovereenkomst opstellen of er één ondertekenen? Dan is de hulp van iemand met verstand van zaken zinvol. Advocatenkantoor Van Ruyven heeft veel kennis van huurovereenkomsten voor woonruimte zoals woning of kamer, maar ook van huurcontracten voor bedrijfsruimte zoals kantoor of winkelruimte.

Een advocaat huurrecht kan optreden voor zowel huurders als verhuurders.

Neem contact op

Huurverlaging

Een huurovereenkomst schept verplichtingen voor beide partijen. De verhuurder dient ongestoord huurgenot te verstrekken; de huurder moet in ieder geval de huur betalen.

Met de crisis op de achtergrond is gebleken dat veel huurprijzen van met name bedrijfsruimte veel te hoog zijn. Bij woonruimte en studentenkamers zijn er eveneens mogelijkheden om de huurprijs te toetsen en te verlagen. Het is bij zowel bedrijfsruimte als woonruimte mogelijk om de huurprijs onder omstandigheden te veranderen. Dergelijke procedures worden momenteel veel gevoerd.

Advocaat huurrecht Utrecht

Advocatenkantoor Van Ruyven heeft ruime ervaring met huurrecht, huurovereenkomsten en huurcontracten. Gaat u een huurovereenkomst opstellen en wilt u meer weten over de inhoud van deze overeenkomst? Of gaat u een huurcontract ondertekenen en wilt u bijvoorbeeld huurverlaging? Neem contact op met een ervaren huurrecht advocaat om de mogelijkheden te bespreken.

Wilt u meer informatie over onze dienstverlening?

Neem contact op