Echtscheiding

Bij een echtscheiding is het inschakelen van een echtscheidingsadvocaat onvermijdelijk. Want er moet bij een scheiding heel wat worden geregeld. Denk aan zaken op het gebied van wonen, partneralimentatie, kinderalimentatie, omgangsregeling, ouderschapsplan, huisverkoop, boedelscheiding waaronder eigendommen, (belasting)schulden, (belasting)vorderingen, spaargeld en pensioen.

Advocatenkantoor Van Ruyven in Utrecht is voorstander van een scheiding waarbij beide partners zoveel mogelijk in onderling overleg regelen. Onder begeleiding van een echtscheiding advocaat maakt u duidelijke afspraken, gericht op een positieve toekomst.

Begeleiding bij echtscheiding

Als u samen met uw partner een scheidingsadvocaat van Advocatenkantoor Van Ruyven inschakelt, kunt u er zeker van zijn dat we u optimaal adviseren, helpen en begeleiden. We beschikken bovendien over een team van deskundigen uit verschillende disciplines met wie we nauw samenwerken.

Neem contact op »

Overleg-echtscheiding

Hebben u en uw partner liever elk een eigen advocaat voor de echtscheiding? Een zogenaamde overleg-echtscheiding is een mogelijkheid. Een advocaat van Advocatenkantoor Van Ruyven behartigt uw belangen.

We gaan om de tafel met uw partner en zijn of haar advocaat in een viergesprek. We maken heldere en constructieve afspraken over de manier waarop u uit elkaar gaat. Komt u er toch op sommige punten niet uit met uw partner? Dan is het mogelijk om op bepaalde onderdelen de rechter uitspraak te laten doen.

Vechtscheiding

Zijn de verhoudingen zo verstoord dat overleg tijdens het scheiden niet meer mogelijk is? Wilt u of uw partner een eigen advocaat inschakelen en een procesgang naar de rechtbank maken? Ook bij een vechtscheiding kunt u rekenen op een ervaren advocaat van Advocatenkantoor Van Ruyven. Wij zullen u op alle gebieden bijstaan en zorgen voor optimalisering van de mogelijkheden.

Speciale aandacht voor uw kinderen

Heeft u kinderen en gaat u scheiden? Dan wilt u uiteraard dat alles voor hen zo goed mogelijk geregeld wordt. Een scheiding is voor kinderen niet leuk. En of ze nu willen of niet, ze worden er altijd bij betrokken.

Wij nemen de belangen en de wensen van de kinderen zeer serieus. Afhankelijk van de leeftijd van de kinderen, worden de kinderen ook zelf betrokken. We vragen of zij in een gesloten envelop –dus geheim!- willen zeggen of zij willen praten met de advocaat of de rechter over de echtscheiding en de omgangsregeling. Onze ervaring is namelijk dat veel onzekerheid, angst en onrust bij een kind kan worden weggenomen met een gesprek.

Onze mensen »

Ervaren echtscheidingsadvocaat Utrecht

Staat u op het punt om een echtscheiding aan te vragen? Dan zoekt u een goede en ervaren echtscheiding advocaat. Iemand die betrokken is bij uw situatie, maar ook daadkrachtig optreedt. Advocatenkantoor Van Ruyven in Utrecht helpt en begeleidt u, welke scheiding u ook kiest.

Bent u al gescheiden, maar ontstaan er problemen met betrekking tot de omgangsregeling, het betalen of ontvangen van alimentatie of andere zaken? Ook dan kunt u een goede echtscheidingsadvocaat gebruiken. Van Ruyven helpt en adviseert u in het juridische conflict en in de rechtbank.

Wilt u meer informatie over onze dienstverlening?

Neem contact op